Põnev retk loodusesse QR-koodide abil! Avastusraja avamine🌳📱

15 Oct

Meie lasteaia õuealale on rajatud midagi tõeliselt eripärast – avastusrada, mis viib lapsed ja lapsevanemad seiklema loodusesse läbi nutikate QR-koodide. See põnev õppimisvõimalus ühendab tehnoloogia ja looduse, pakkudes lastele võimalust avastada meie õuealal kasvavaid puid ja põõsaid täiesti uuel viisil.

Avastusraja loomise idee sündis soovist tutvustada lastele loodust mängulisel ja kaasahaaraval moel, samas ka toetada eestikeelset keskkonda meie lasteaias. Lasteaia õuele on paigutatud infotahvlid, millele on lisatud QR-koodid. Iga kood viib põnevate teadmiste ja piltideni puude, põõsaste või ehitise kohta, mis lasteaia hoovis kasvavad/asuvad. Lapsed saavad koos õpetajate või vanematega nutitelefonide ja tahvelarvutite abil koode skaneerida ning lugeda või kuulata, millise puuga on tegemist, kuidas ta kasvab ja millised loomad või linnud tema vilju armastavad.

Kuidas see toimib?

  1. Õpetajad või vanemad skaneerivad QR-koodi, mis on puu või põõsa juures.
  2. Koode skaneerides avaneb veebileht, kus leidub infot puu või põõsa liigi kohta, vahvaid fakte ja tihti ka mõne pildi või video.
  3. Lapsed saavad õppida, millised lehed, viljad ja koor igal taimel on, ning miks nad on olulised meie looduse jaoks.

Näiteks, kui jõuate tamme juurde, siis skaneerides koodi, saate teada, et tamm on üks meie metsade kõige väärikamaid puid, mille tammetõrusid armastavad sööma paljud loomad, eriti oravad. Või kui avastate õuna- või pihlapuu, saate teada, kuidas neist puuviljadest saavad sügisel rõõmu tunda nii linnud kui ka inimesed!

Avastusraja eelised:

  • Lapsed õpivad loodust tundma mängulisel viisil.
  • Arendatakse tehnoloogilisi oskusi ja õpitakse, kuidas QR-koode kasutada.
  • Suureneb teadlikkus meie ümbruse taimestikust ning selle väärtusest.
  • Lapsed õpivad väärtustama loodust ja selle mitmekesisust.
  • Eestikeelse sõnavara mitmekesistamine.

Rada julgustab lapsi liikuma ja märkama looduse ilu, mis on nende igapäevases keskkonnas. Lisaks puude ja põõsaste tundmaõppimisele saab avastusrajal mängida ka väikest detektiivi – mõni laps võib püüda leida kõige suurema puu, teine aga kõige põnevama viljaga põõsa!

Ootame kõiki peresid avastusrännakule! Võtke kaasa oma nutitelefonid ja tulge nautige koos lastega loodust uuel ja põneval viisil. See on suurepärane võimalus veeta kvaliteetaega õues, õppides samal ajal loodust paremini tundma.