Loodusesõbrad aitavad prügist lahti saada

14 mai
0 comment

Sipelgate rühm lõpetas oma projekti “Loodusesõbrad aitavad prügist lahti saada”. See oli põnev ja mitmekülgne tegevus, mille käigus lapsed said teadmisi looduskaitsest, prügi sorteerimise vajadusest ja ressursside säästlikust kasutamisest. Projekti raames olid ettevalmistatud laua- ja liikumismängud, kaardid prügi sorteerimisest, mis võivad ka teised rühmad oma tegevuses kasutada.  Lapsed käisid Äkkekülas loodust uurima ja prügi olukorra jälgima. Koos lastevanematega kogunesid lapsed vanu patareisid ja andsid neid  ära Narva Prisma keskusesse. 10. mail 2018.a. käisid Sipelgate lapsed koos oma õpetajatega Evgeniya Terehhova ja Natalja Luzjanina Iisaku looduskeskuses. Sõitsime sinna bussiga ja laste jaoks oli see kõige kaugem sõit väljaspool lasteaeda. Nii tore kogemus! Iisaku looduskeskuses tutvusid lapsed õppeprogrammiga “Sipelgas Ferda vähendab prügi”. Looduskeskuse spetsialist Anne-Ly Feršel tutvustas lastele prügi sorteerimise põhimõtteid ja selle tegevuse vajadust. Lapsed aktiivselt osalesid nii vestluses kui ka sorteerimismängus. Projekt “Loodusesõbrad aitavad prügist lahti saada” oli toetatud Keskkonnainvesteeringute keskuse poolt (KIK). Selle raha eest tellisime bussi Iisaku Looduskeskuse külastamiseks. Õppeprogrammi läbimine oli tasuta. Projekti lõpus tegid lapsed oma kätega prügi sorteerimisest tutvustusplakate. Iga rühm meie lasteaias võib neid kasutada ja lastele sellest tähtsast teemast jutustada.

Картинки по запросу keskkonnainvesteeringute keskus logo

Leave your thought