Ülemaailmne vaimse tervise päev

15 Oct

Ülemaailmse vaimse tervise päeva tähistamine lastega: hoolivus ja rõõm!

10.oktoobril tähistasid lapsed üle kogu maailma Ülemaailmset vaimse tervise päeva, tuues sellega esile heaolutunde ja emotsionaalse tervise olulisuse igapäevaelus. Ka meie lasteaia lapsed võtsid osa mitmesugustest tegevustest, mis aitasid neil paremini mõista vaimse tervise tähtsust ja pakkusid võimalust mõelda sellele, kuidas me saame üksteisele toeks olla. Mesimummude lapsed arutlesid sõpruse, empaatia ja enesehoole tähtsust ning seda, kuidas oma tundeid sõnadega väljendada. Vestlused aitasid lastel mõista, et on täiesti normaalne kogeda erinevaid emotsioone ning, et murede korral on oluline rääkida kellegagi, kes saab aidata.

Samuti toimusid lõbusad liikumispausid, kus lapsed said mängida ja tantsida, et tunda rõõmu liikumisest ja sõpradega koos olemisest. Mängud ja füüsilised tegevused aitasid lastel stressi maandada ja tõid naeratuse näole – liikumine on tõesti üks parimaid viise oma meeleolu parandamiseks! Kõik tegevused olid korraldatud Kiusamisest vaba programmi abil.

Ülemaailmne vaimse tervise päev pakkus lastele võimaluse õppida ja kogeda, kuidas hoolida endast ja teistest, tuues sellega kaasa nii teadmisi kui ka palju rõõmu. See oli päev, mis andis jõudu ja inspireeris jätkama teadlikumat ja hoolivamat elu.

Video on siin: