Erasmus + projekt “Pedagoogide M.Õ.J.U.”

22 Apr

Narva Lasteaia Käoke pedagoogide koolitus Hispaanias Erasmus + projekti raames.

Meie lasteaia üks prioriteetidest on laste õpetamine õues, väljaspool lasteaeda. Juba neljandat aasta arendame seda suunda, toetudes laste huvidele ja võimetele. Õuesõppe muutub aina populaarsemaks ning vaatamata sellele, et meil Eestis kasutatakse see meetod piisavalt harva, oleme me arvamusel, et see on väga efektiivne ja sobilik meetod koolieelikute jaoks. Õuesõppe annab õpetajatele võimaluse rikastada laste teadmisi ja kogemust loomulikus looduslikus keskkonnas, tugevdada laste tervist ning toetada õpimotivatsiooni. Meie lasteaed otsib alati võimalusi ja teesid, kuidas viia uusi ideid õppe- ja kasvatusprotsessi sisse ning jagame oma kogemust kolleegidega, osaledes konverentsidel, seminaridel ja kursustel nii Eestis kui ka välismaal. Ühest niisugusest koolitusest tahame teile jutustada lähemalt.

Erasmus+ on Euroopa Liidu hariduse, koolituse, noorte ja spordi toetusprogramm. 2021.aastal meie lasteaia juhtkonna liikmed kirjutasid projekti “Pedagoogide M.Õ.J.U.”, mille eesmärk on lasteaia õpetajate koolitamine õues- ja projektiõppe valdkondades (Outdoor- and Project based learning). Ja meie projekt sai toetuse! Sellega, meie õpetajad läksid õppima Hispaaniasse, kus need õppemeetodid on laialt levinud ning kasutatakse igas lasteaias ja koolis. Alates 04-04-22 kuni 08-04-22 osalesid 4 õpetajat õues- ja projektõppe kursusel koolituskeskuses “PLUS PROJECT EUROPEAN ACADEMY” Malagas. Lasteaia ja koolide pedagoogid Eestist, Portugalist, Soomest, Slovaakiast, Lätist, Horvaatiast ja Hispaaniast jagasid oma kogemusi õuesõppe valdkonnas ning viie päevaga said ingliskeelset intensiivset koolitust praktiliste ülesannetega.

Koolituskeskuse õppejõud püüdis mitmekesistada õppeprotsess erinevate tegevuste lõimimise ja vaheldumisega: paarides ülesanded, individuaalsed väljakutsed ja grupitöö, aktiivsed meetodid ja kogemuste jagamine. Kõik see aitas koolituses osalejate teadmisi õues- ja projektiõppe valdkonnas täiendama. Kogu kursus oli üles ehitatud printsiibil: “Ava ennast loodusele!”

On vaja rõhutada seda, et kogemuste jagamine soodustab laiema silmaringi kujundamist, pedagoogiliste vilumuste harjutamist ja teiste kultuuride väärtustamist. Võib öelda, et ERASMUS+ programm toetab õpetajate arengupotentsiaali ja ideid, motiveerib ja innustab!

Õpiränne Hispaaniasse on esimene osa “Pedagoogide M.Õ.J.U.” projektist, mis oli rahaliselt toetatud ERASMUS+ poolt. Teine õpiränne toimub maikuus ning 8 õpetajat sõidavad Sloveeniasse, kus tutvuvad Sloveenia koolieelse hariduse põhimõtete ja traditsioonidega.

 

Õpetajad: Natalja Luzjanina, Alina Lanman, Yana Bocharova, Kristina Pavlova

Deadline extension due to technical issues – Erasmus Mundus, KA2 Sport Actions and Cooperation Partnerships submitted by European NGOs | Erasmus+