Räägime lastega eestikeelsele haridusele üleminekust

17 Apr

17. aprillil toimus järjekordne Lastekogu. Lastekogu teemaks oli eestikeelsele haridusele üleminek. Nii palju räägime sellel teemal täiskasvanutega, aga ei küsinud siiamaani laste arvamust üleminekust. Lastekogu on aiarühmade laste esindajate koosolek: kaks last igast rühmast. Esialgselt küsisime lastelt, missugused plussid võiksid üleminekul olla ning lapsed vastasid, et nad saaksid rohkem eesti keelt aru saada ja rohkem rääkida erinevates eesti lindades. Lapsed näevad ka murekohta, et mõned eestikeelsed sõnad jäävad arusaamatuks. Lapsed kardavad, et unustavad oma emakeelt. Üldiselt võib öelda, et lastel tekib vähem hirme, kui täiskasvanutel. Kes püüab kõigest väest, saab üle igast mäest,- mõtlesime meie ning jätkasime ettevalmistust üleminekuks!